Skip to content

Бүлэг засах эсвэл устгах

Бүлгүүдийг цаг хугацааны явцад өөрчлөх шаардлага гарч болно.

Зөвшөөрөлтэй гишүүд дараах үйлдлүүдийг хийх боломжтой:

  • Бүлгийн мэдээллийг засах
  • Бүлгийн зөвшөөрлийг өөрчлөх
  • Бүлгийг өөр категорид шилжүүлэх
  • Хаалттай бүлгийн гишүүдийг удирдах
  • Бүлгийг устгах эсвэл хаалттай бүлгээс гарах

Бүлгийн тохиргоонд хийсэн өөрчлөлтүүд гишүүдэд шууд нөлөөлдөг.


Хэн бүлгийг засах эсвэл устгах боломжтой вэ?

Section titled “Хэн бүлгийг засах эсвэл устгах боломжтой вэ?”

Бүлгийг удирдах боломж нь ролийн зөвшөөрлөөс хамаарна.

Сургуулийн тохиргооноос хамааран:

  • Эзэмшигч бүх бүлгийг удирдах боломжтой байж болно
  • Зарим роль бүлгийг засах эсвэл устгах эрхтэй байж болно
  • Зарим гишүүд зөвхөн өөрийн үүсгэсэн бүлгийг удирдах боломжтой байж болно

Хэрэв та бүлгийг удирдах сонголтуудыг харахгүй байвал таны рольд тухайн зөвшөөрөл байхгүй байж магадгүй.

Харна уу:
→ Роль ба Хандах эрх


Бүлгийн удирдлагад хандах

Section titled “Бүлгийн удирдлагад хандах”

Бүлгийг удирдах үйлдлүүд нь бүлгийн … цэс дээр байрладаг.

Энэ цэснээс дараах үйлдлүүдийг хийх боломжтой:

  • Бүлгийн тохиргоо
  • Категори солих
  • Бүлэг устгах

Ихэнх удирдлагын үйлдлүүд Бүлгийн тохиргоо цонхонд хийгддэг.


Бүлгийн тохиргоо цонх нь тухайн бүлгийг бүрэн удирдах боломжийг олгодог.

Энд дараах хэсгүүд байдаг:

  • Ерөнхий
  • Зөвшөөрөл
  • Гишүүд (зөвхөн Хаалттай бүлэг дээр)

Мөн энэ цонхноос:

  • Категори солих
  • Бүлэг устгах

үйлдлүүдийг хийх боломжтой.


Ерөнхий хэсэгт бүлгийн үндсэн мэдээллийг засах боломжтой.

Хэсгийн хамгийн дээд талд:

  • Тухайн бүлгийн категори харагдана
  • Ард талд нь Категори солих үйлдэл байрлана

Та дараах мэдээллийг өөрчлөх боломжтой:

  • Бүлгийн зураг
  • Бүлгийн нэр
  • Бүлгийн тайлбар

Зургийн шаардлага:

  • Хамгийн их файлын хэмжээ: 2.50 MB

Хийсэн өөрчлөлтүүд шууд хэрэгжинэ.


Зөвшөөрөл хэсэгт тухайн бүлэг дээр сургуулийн ролиуд ямар эрхтэй байхыг тодорхойлдог.

Энд:

  • Бүлэг дээр ямар роль хандах боломжтой
  • Роль бүр ямар үйлдэл хийх боломжтой

зэрэг тохиргоог хийх боломжтой.

Хэрэв сургууль дээр нэмэлт роль үүсгээгүй бол зөвхөн @everyone роль харагдана.

@everyone роль нь тухайн бүлгийн бүх гишүүдийн үндсэн зөвшөөрлийг тодорхойлдог.

Харна уу:
→ Роль ба Хандах эрх


Гишүүд удирдах (Хаалттай бүлэг)

Section titled “Гишүүд удирдах (Хаалттай бүлэг)”

Гишүүд хэсэг нь зөвхөн Хаалттай бүлэг дээр харагдана.

Энэ хэсэгт тухайн бүлгийн гишүүдийн жагсаалт байдаг.

Та дараах үйлдлүүдийг хийх боломжтой:

  • Бүлгийн гишүүдийг харах
  • Шинэ гишүүн нэмэх
  • Гишүүнийг хасах

Гишүүнийг дараах эх сурвалжаас нэмэх боломжтой:

  • Сургуулийн гишүүд
  • Таны найзууд

Хэрэв таны найз тухайн сургуулийн гишүүн биш бол түүнийг автоматаар сургуулийн гишүүн болгон бүртгэж, дараа нь бүлэгт нэмнэ.

Гишүүнийг хасах үед тухайн гишүүний бүлэгт хандах эрх шууд хаагдана.


Бүлгийг өөр категорид шилжүүлэх боломжтой.

Категори солихын тулд:

  1. Бүлгийн тохиргоо нээнэ
  2. Категори солих сонгоно
  3. Шинэ категорийг сонгоно

Хажуугийн самбар автоматаар шинэчлэгдэнэ.

Харна уу:
→ Категори бүтэц


Бүлэг устгах үйлдэл нь бүлгийн төрлөөс хамааран өөр өөр байдаг.


Нээлттэй бүлгийг устгах үед:

  • Баталгаажуулах цонх гарч ирнэ
  • Баталгаажуулсны дараа бүлэг бүрэн устна
  • Бүлгийн бүх контент болон хэлэлцүүлэг устна

Устгасан бүлгийг дахин сэргээх боломжгүй.


Хаалттай бүлгийн хувьд бүлэг устгах үйлдэл нь арай өөр ажилладаг.

Энэ үед:

  • Тухайн үйлдэл нь таныг бүлгийн гишүүнчлэлээс хасна

Хэрэв та тухайн бүлгийн эзэмшигч бол:

  • Эзэмшлийн эрхийг дараагийн гишүүнд автоматаар шилжүүлнэ

Бүлгийн хамгийн сүүлийн гишүүн гарсны дараа тухайн бүлэг автоматаар устдаг.


  • Бүлгийн мэдээллийг шинэчилнэ
  • Зөвшөөрлийг өөрчилнө
  • Категорийг сольж болно
  • Бүлгийн түүх хадгалагдана
  • Бүлгийг бүрэн устгана
  • Бүлгийн контент болон хандалт устна
  • Сэргээх боломжгүй

Бүлэг устгахдаа анхааралтай хандана уу.


Гишүүдэд үзүүлэх нөлөө

Section titled “Гишүүдэд үзүүлэх нөлөө”

Бүлэг устах үед:

  • Гишүүд тухайн бүлэгт шууд хандах боломжгүй болно
  • Сургуулийн гишүүнчлэл өөрчлөгдөхгүй
  • Бусад бүлгүүд хэвээр үлдэнэ

Бүлэг устах нь зөвхөн тухайн бүлэгт нөлөөлнө.


Устгасан бүлгийг сэргээж болох уу?

Section titled “Устгасан бүлгийг сэргээж болох уу?”

Үгүй.

Устгасан бүлгийг дахин сэргээх боломжгүй.


Бүлэг устгавал сургуулийн гишүүд устах уу?

Section titled “Бүлэг устгавал сургуулийн гишүүд устах уу?”

Үгүй.

Гишүүд сургуулийн гишүүн хэвээр үлдэнэ.
Зөвхөн тухайн бүлэг устна.


Яагаад хаалттай бүлэг дээр устгах үед зөвхөн гарч байгаа вэ?

Section titled “Яагаад хаалттай бүлэг дээр устгах үед зөвхөн гарч байгаа вэ?”

Хаалттай бүлэг нь гишүүнчлэл дээр суурилсан бүтэцтэй байдаг.

Бүлгийн хамгийн сүүлийн гишүүн гарсны дараа тухайн бүлэг устдаг.


Холбоотой гарын авлагууд

Section titled “Холбоотой гарын авлагууд”