Шууд харилцааг хаах
Хэрэв та тухайн харилцааг идэвхтэй зурвасын жагсаалтдаа хадгалахыг хүсэхгүй бол Шууд харилцаа (Direct Message, DM)-г хааж болно.
Шууд харилцааг хаах нь хоёр хэрэглэгчийн хоорондын одоогийн чатны харилцааг хаах үйлдэл юм.
Энэ үйлдэл нь:
- Харилцааг хаана
- Идэвхтэй зурвасын жагсаалтаас устгана
- Нөгөө хэрэглэгчийг блоклохгүй
Харилцаа хаах үйлдэл нь зурвасын жагсаалтыг цэгцлэхэд ашиглагддаг.
Шууд харилцаа (Direct Message) гэж юу вэ?
Section titled “Шууд харилцаа (Direct Message) гэж юу вэ?”Шууд харилцаа (Direct Message, DM) нь хоёр хэрэглэгчийн хооронд явагддаг хувийн чат юм.
Close Conversation (Харилцаа хаах) үйлдэл нь зөвхөн Шууд харилцаа (DM) дээр боломжтой.
Энэ үйлдэл дараах төрлийн харилцаанд хамаарахгүй:
- Бүлгийн харилцаа (Group Messages)
- Сургуулийн бүлгүүд
- Нээлттэй бүлэг (Public Group)
- Хаалттай бүлэг (Private Group)
Шууд харилцааг хэрхэн хаах вэ
Section titled “Шууд харилцааг хэрхэн хаах вэ”Шууд харилцааг хаахын тулд:
- Шууд харилцааг нээнэ.
- Харилцааны тохиргооны цэсийг нээнэ.
- Close Conversation (Харилцаа хаах) үйлдлийг сонгоно.
- Үйлдлийг баталгаажуулна.
Баталгаажуулсны дараа тухайн харилцаа хаагдана.
Харилцааг хаасны дараа юу болох вэ
Section titled “Харилцааг хаасны дараа юу болох вэ”Харилцааг хаасны дараа:
- Хоёр хэрэглэгчийн хоорондын одоогийн чатны харилцаа хаагдана
- Тухайн харилцаа таны идэвхтэй зурвасын жагсаалтаас алга болно
- Нөгөө хэрэглэгч блоклогдохгүй
Харилцаа хаах нь зөвхөн тухайн чатны харилцааг дуусгаж байгаа үйлдэл юм.
Дахин шинэ харилцаа эхлүүлэх
Section titled “Дахин шинэ харилцаа эхлүүлэх”Харилцааг хаасан ч та тухайн хэрэглэгч рүү дахин зурвас бичих боломжтой.
Шинэ харилцаа эхлүүлэхийн тулд:
- Хэрэглэгчийн профайлыг нээх, эсвэл
- Messages хэсгээс шинэ зурвас эхлүүлэх боломжтой.
Шинэ зурвас илгээхэд шинэ Шууд харилцаа (DM) үүснэ.
Холбоотой:
→ Шинэ харилцаа эхлүүлэх
Харилцаа хаах ба хэрэглэгч блоклох ялгаа
Section titled “Харилцаа хаах ба хэрэглэгч блоклох ялгаа”Харилцаа хаах
- Одоогийн чатны харилцааг хаана
- Хэрэглэгчийг блоклохгүй
- Дараа нь дахин чат эхлүүлэх боломжтой
Хэрэглэгч блоклох
- Хоорондоо зурвас бичих боломжгүй болно
- Харилцааг бүрэн зогсооно
Холбоотой:
→ Хэрэглэгч блоклох эсвэл блокыг цуцлах
Анхаарах зүйлс
Section titled “Анхаарах зүйлс”- Шууд харилцаанд Delete Conversation гэсэн үйлдэл байдаггүй.
- Зөвхөн Close Conversation (Харилцаа хаах) үйлдэл ашиглагдана.
- Харилцааг хаах нь тухайн хэрэглэгчийг таны найзуудын жагсаалтаас устгахгүй.
- Та хүссэн үедээ дахин шинэ харилцаа эхлүүлэх боломжтой.